Butter Chicken

Stones butter chicken garam masala

Retten er til 4 personer

Ingredienser:

Garam Masala krydderiblanding:

• 3 tsk. Knust spidskommen

• 3 tsk Kardemomme

• 7 stk. Nelliker (stødt er også helt fint)

• 2 tsk. Sort peber

• 1 tsk. Kanel

• 1 tsk. Revet muskatnød

• 1 tsk. Chili (du giver den gas, hvis den skal være stærkere)

• 3 stk. Hele tørrede chili (valgfrit) Matineret Kylling

• 1 kilo kyllingefilet ( jeg brugte kyllingbryst)

• 6 spsk yoghurt

• 1/3 dele Garam Masala

Butter sauce

• 100 gram smør • ½ liter fløde

• 140 gram tomatpure

• 1 spsk fint revet hvidløg

• 1 spsk fint revet ingefær

• 1 tsk gurkemeje

• 1 tsk stærk paprika

• 1 tsk salt

• 3 stk. laurbærblade

• 2/3 dele Garam Masala (resten)

Fremgangmåde:

Garam Masala (kan også købes færdigblandet) Her blander du bare det hele

Marineret Kylling:

1. Skær kyllingen i mundrette stykker
2. Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne ( ør det gerne så det står mellem 12-24 timer)

3. Den marinerede kylling steges af på en pande

Butter Sauce:

1. Smørret kommes i en opvarmet dyb pande eller gryde.

2. Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.

3. Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.

4. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.

 5. Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad så simre ved svag varme i 20-30 min

Super lækker og som den man får på resturant..

Super lækker og som den man får på resturant..