Opskrift Bone broth
Så der gjort klar til en gang kylling bone broth

Så der gjort klar til en gang kylling bone broth

Opskrift på Bone Broth

 Ingredienser:

• 1-2 kyllinger eller ben fra økologiske dyr ( ko, gris, fisk)

• 1 par hønsefødder for mere gelatine VALGFRIT

• 100 ml. æblecidereddike den rå ufilteret og med moder

• 1-2 løg

• 1-2 spsk. Himalaya salt

• ½ tsk. peber

• 1 helt hvidløg • Vand i den mængde der passer til din slow Cooker/ gryde

• Urter og krydderi er valgfrit, da det er din smag det drejer sig om

Fremgangsmåde:

1. kyllingen ordnes og lægges i slow cookeren. Fremgangsmåden er lidt anderledes hvis det er knogler, så smid dem i oven på 250 grader, evt. smør dem med ketchup, sukkerfri, i ca 30 minutter.

2. Fyld vand i til det dækker kyllingen og tilsæt eddike.

3. Lad det trække i 30 minutter i det kølige vand. Syren hjælper med at gøre nærringsstofferne mere tilgængelig.

4. Tilsæt salt, peber, krydderier.

5. Sæt slow cookeren på lav varme.

6. Efter 1 time er kyllingen kogt, og den tages op .

7. Pil skroget for kød. Kan bruges til en anden ret.

8. Smid kyllingeskroget i ovnen på 250 grader i ca 15 minutter.

9. Læg skroget tilbage i gryden og lad stå i 18 timer, skal have i alt 24 timer og hvis det er knogler 72 timer se skema.

10. Så det dine grønsager du skal have i de sidste 6 timer, da de giver dig din smag i bouillonen.

11. Så sier du din bouillon og lader den afkøle inden den skal i køleskabet.

12. lad den stå i 24-36 timer så gelatinen kan sætte sig.

13. Hæld på glas eller i små poser og frys ned.

Holdbarhed :

A. Kød – broth kan holde sig i ca 10 dage i køleskuret i en lukket beholder. Fiske- broth i ca 6 dage

B. Frysning- Kød-broth skal bruges inden 1 år og fiske-broth inde 2 mdr.  

Skema over hvor lang tid det forskellige skal ha

Skema over hvor lang tid det forskellige skal ha

Lækkert ser sådan en gang bone broth ud

Lækkert ser sådan en gang bone broth ud

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme i din bone broth

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme i din bone broth