Shawarma chili olie
Her det lavet på egene dyrket chilier, så styrken er mega høj. Men brug de chiliflager du ønsker, og gå gerne i de etniske grønhandlere da de har bedre flager.

Her det lavet på egene dyrket chilier, så styrken er mega høj. Men brug de chiliflager du ønsker, og gå gerne i de etniske grønhandlere da de har bedre flager.

Husk at chilien skal være dækket af olien, så holde de længere.

Husk at chilien skal være dækket af olien, så holde de længere.

Stones shawarma chili olie.

Ingredienser

• 1 ½ dl. Chiliflager

• 2 dl. Vand

• 150 ml. olie Her er det mandelolie

• ½ tsk. Salt

• ¼ tsk. Kanel

• 3 fed hvidløg

• ½ tsk. Spidskommen

• ½ Økologisk citron

• 120 g. Tomat pasta

• Cayenne peber eller frisk stærk chili til at øge styrken hvis det er nødvendigt.

Fremgangsmåde

1. Kom chiliflager og vand i en gryde, kog op og lad det koge godt igennem under omrøring, til vandet er fordampet.

2. Tilsæt tomatpasta, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citronsaft, samt halvdelen af olien og rør det sammen.

3. Smag på det og hvis du ønsker så pift det op med cayenne eller frisk chili.

4. Når olien er blevet varm, ikke koger, men lun, så tager du gryden af og lader køle lidt.

5. Hæld på et rent skoldet glas og hæld så den resterne olie over.

6. Lad det gerne trække nogle dage og så det klart.

7. Kan nemt holde sig 1 mdr. 8. Husk jo længere det trækker jo stærkere bliver det.

9. Velbekomme.

Tip.

Er superlækkert som en marinade til kød, ellers så er det bare super til kebab, ja næsten alt.

Husk at gemme olien den kan bruges i salater, eller til en portion mere.