Stuvet spidskål
Stuvet spidskål med dunser ala Stone.

Stuvet spidskål med dunser ala Stone.

Stuvet spidskål med muskatnød.

Stuvet spidskål med muskatnød.

Stuvet spidskål med dunser ala Stone.

Retten er til 2 person.

Ingredienser Stuvning:

• 1 lille spidskål

• 3 dl. Fløde

• 2 dl. Kogevand

• 1 tsk. Konjac rod pulver Reklamelink

• ½ Revet muskat nød

• Salt og peber

• 20 g. Smør

Ingredienser Dunser:

• 500 g. Svinekød høj fedt procent

• ½ løg

• 1 æg

• Salt og peber

• 30 g. Smør

Fremgangsmåde stuvning:

1. Skær spidskålen i tynde strimler, og kom i en gryde med vand. Så vandet lige dækker kålen.

2. Kom salt og peber, samt 1/3 revet muskat nød i vandet og kog til de er møre, men stadig bid i kålen.

3. Når kålen er stegt, smeltes smør på en pande. Når smørret er smeltet, kommes fløde, og kogvand på panden og koger lidt ind.

4. Så kommer du konjac rod pulveret i en kop, med ¾ dl. Kogevand og røre det rundt, til det er en ensartet væske.

5. Kom væsken i stuvningen og lad det koge ind.

6. Når sovsen har den tykkelse du ønsker kommer du den siede kål i stuvningen. Rør til alt kål har stuvningen på.

Fremgangsmåde dunser:

1. Hak dit løg meget fint.

2. Kom så salt, peber, æg og kødet i en skål og ælt det godt sammen til du har en fast fars.

3. Smelt nu smør på en panden , og steg dine dunser i godt med fedtstof.

4. Steg dem så der er fin stegeskorpe på dunserne.

5. Servere dem med din spidskåls stuvning og evt. sennep.

6. Velbekomme.