Flødesovs med jævning

Flødesovs med jævning

Dette er grundopskrift, så derfor er det svært at skrive en mængde på, da det kommer an på hvor mange du laver sovsen til. 


Ingredienser :


  • Fløde 
  • 30 g. Smør
  • Kogevand fra nofler. ( Kan undlade hvis det skal være en fed sovs
  • Skyen med fed fra det du servere til sovsen
  • Konjacrod pulver Reklamelink
  • Muskatnød  ( bruger dette da det giver super smag, men kan undlades )
  • Salt og peber til smag


Fremgangsmåde :


  1. Smelt smørret i en lille gryde.
  2. Hæld nu den mængde af skyen med fedtet samt væden fra nofler og fløde og hvis du du bruger muskatnød så det også nu det skal i.
  3. Lad det så lige koge op, pas på det ikke koger over.
  4. Så skruer du ned på middel varme og lader den simre lidt.
  5. Afhængig ag mægden så kommer du nu konjacrod pulveret op i et glas, og kommer lidt vand i. Husk det går hurtig med at tykne så vær klar til at komme det i sovsen.men en 1 tsk. er tit nok til en god portion sovs.
  6. Lad nu sovsen stå lidt på blusset , og rør jævnligt, da dt tager lidt tid at tykne.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Velbekomme


TIPS :


Kan også laves på en pande, så går det lidt hurtigere, men så det i mindre portioner.