Chaffels
Chaffel med spinat i . Lavet på et almendelig vaffeljern.

Chaffel med spinat i . Lavet på et almendelig vaffeljern.

Chaffels.

Dette er min grundopskrift til 4-6 stk. vafler. Jeg kommer tit og ofte lidt hakket grønkål eller hakket babyspinat i dejen også. Krydder dem tit med forskellige krydderier, og her er det gerne tørret røget chipotle chili, men alt efter smag så kan alt tilsættes.

Ingredienser:

• 150 g. revet ost. Der kan bruges stort set alle oste, jeg bruger cheddar, mozzarella oste. 

• 4-5 æg

• 1-2 tsk. Bagepulver må ikke være for gammel

• Himalaya salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør æg, osten og bagepulver sammen til en ensartet masse

2. Hvis der bruges grønt kommes dette i nu.

3. krydder med salt og peber, samt hvilke krydderier i eller ønsker.

4. Sæt dejen i køleskuret i min 1 time for at bagepulver aktiveres.

5. Tænd dit vaffeljern på max.

6. Hæld den ønskede mængde på jernet og lad dejen sætte sig førend låget lukkes. Det forhindrer at det løber ud over siderne.

7. Bag til dampene er næsten væk, og det er faktisk længere end man tror, men de bliver mere krisp jo længere tid de får.

8. Tag vaflen ud og den er færdig De kan laves alle sammen og fryses ned ellers dejen kan dog holde sig i køleskuret i yderligere 2-3 dage.

Dette er bare en almindelig chaffel.

Dette er bare en almindelig chaffel.

Chaffels kan bruges til rigtig mange ting, her er det til en ribbensandwich, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad de kan bruges.

Chaffels kan bruges til rigtig mange ting, her er det til en ribbensandwich, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad de kan bruges.