Rugbrød m hytteost KETO

Rugbrød med hytteost KETO


Dette brød giver ca 32 -34 stk af 44-47 g pr skive


Ingredienser :



  • 360 g. Hytteost 4%  
  • 446 g. Æg  dette svare til 9 stk L æg
  • 75 g. Smør Eller Ekstra jumfru oliven olie
  • 253 g. Mandelmel (bedst og billigst er at blende dem selv)
  • 40 g. havrefibermel LINK
  • 46 g. Græskar kerner
  • 39 g. Solsikke kerner
  • 89 g. Chia frø
  • 74 g. Sesam frø
  • 32 g. hørfrø
  • 10 g Æblecidereddike
  • 10 g Himalaya salt eller Celtic sea salt
  • 1 1/2 tsk. Bagepulver
  • 1 1/2 tsk. Natron


Fremgangsmåde :


  1. Hvis du bruger smør så smelt smøret.
  2. Tænd din ovn på 160 grader.
  3. Blend dine mandler til en fin mel.
  4. Kom æg, mandelmel, smør/olie, hytteosten, salt, alle kernerne, så bagepulver og natron, slut af med at komme din æblecidereddike på, da det sætter gang i boblerne.
  5. Rør ny det hele sammen til en ens masse, brug en mixer, røremaskine. eller som thermomixer.
  6. Hvis det er nødvendigt så beklæd din brødform med papir, ellers så i med dejen.
  7. Sæt i ovnen i 30 minutter, og så vend formen og giv yderligere 30 minutter. Husk ikke en ovn er ens, så måske din skal ha lidt ekstra eller mindre så hold øje efter de 60 minutter.


Makro fordeling pr. skive med smør.

Protein         v. 32 skiver 6.8 g  v. 34 skiver 5.9 g

Kulhydrater  v. 32 skiver 0.83 g v. 34 skiver 0.75 g

Fedt            v. 32 skiver 10.4 g v. 34 skiver 9.79 g

Kcal.           v. 32 skiver 122 g  v. 34 skiver 115 g


Makro fordeling pr. skive med 0liven olie.

Protein        v. 32 skiver 6.8 g   v. 34 skiver 5.9 g

Kulhydrater v. 32 skiver  0.75 g v. 34 skiver 0.8 g

Fedt            v. 32 skiver 12.1 g v. 34 skiver 12.87 g

Kcal.           v. 32 skiver 136 g  v. 34 skiver 128 g