Blomkåls fritter
sådan her ser det ud inden bagning.

sådan her ser det ud inden bagning.

Nåe de er bagt og klar til at spise. de er så lækre.

Nåe de er bagt og klar til at spise. de er så lækre.

Stones blomkåls fritter.

Dette er til 2-3 personer

Ingredienser:

• 500 g blomkålsbuketter

• 150 g revet ost Cheddar/gouda/mozzarella

• 4 æg

• 1 dl. Havrefibermel Reklamelink

• ½ tsk. Peber

• ½ tsk. Salt

• ½ tsk. Hvidløgspulver

• ½ tsk. Løgpulver

• 1 tsk. Paprika

• 1 tsk. Oregano

Fremgangsmåde:

1. Ordn dit blomkål og skær det i mindre buketter.

2. Damp så din blomkål i en gryde med 1 cm vand og låg på i ca 10 – 15 minutter.

3. Når blomkålen er færdig, dræner du den for al væde. Kan gøres i et dørslag med en skål du pressen i, eller i et viskestykke du vride godt.

4. Lad blomkålen køle af.

5. Imens kan du dele æggende så du har 4 æggeblommer og hviden fra de 4 æg i hver sin skål.

6. Pisk æggehviden helt stiv.

7. Riv din ost på et rivejern.

8. Kom nu blomkåls massen op i dine æggeblommer med havrefibermelet og dine krydderier og pisk det hele sammen med en elpisker.

9. Tilsæt nu hviderne og pisk på laveste hastighed det hele sammen.

10. Kom i en sprøjtepose og sæt på køl i 1 time.

11. Så er det tid til at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

12. Kom bagepapir på en bradepande og så sprøjt din masse ud i ca 7 cm lange fritter og gerne tæt ved siden af hinanden da der er mange fritter og drys lidt salt på dem.

13. Bag i 15 min og så kik til dem, de skal ha farve, så mangler de så giv dem yderligere 5 minutter.

14. så er der lækre fritter af blomkål.

15. Velbekomme.

Havde inge spøjtepose, så brugte en frysepose, men vil se bedre ud hvis der kommer spor i dem.

Havde inge spøjtepose, så brugte en frysepose, men vil se bedre ud hvis der kommer spor i dem.