Salt bagt selleri
Her er sellerien skrællet og skåret i 1/3 så det passer til 1 - 2 personer. Det bliver lidt mere salt når du skræller det. Smørret er en ramsløgs smør.

Her er sellerien skrællet og skåret i 1/3 så det passer til 1 - 2 personer. Det bliver lidt mere salt når du skræller det. Smørret er en ramsløgs smør.

Her er det med en persille/hvidløgs smør og med bare vasket selleri.

Her er det med en persille/hvidløgs smør og med bare vasket selleri.

Stones salt bagt selleri.

Dette er til 4 peroner.

Ingredienser:

• 1 Selleri

• 150 g. Himalaya salt fint

• 200 g. Smør

• 6 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

1. Tænd din ovn på 170 grader varmluft.

2. Vask dit selleri rigtig godt, gerne med en børste, til det helt rent.

3. Skær bunden af selleri et og sæt på det på 2 stykker stanniol.

4. Pak selleri et ind i salten og luk så begge lag stanniol godt.

5. Bag selleri et 2 ½ - 3 timer til det er godt mørt.

6. Kom smørret i en skål , sammen med finthakket hvidløg, og pisk det godt sammen.

7. Kom smørret op på 1 stk. husholdningsfilm og rul smørret til en pølse, og kom det i fryseren.

8. Når sellerien er færdigt ,skyller du salten af og skære et kryds i toppen , og ligger en stor klump smør.

9. Så kan det serveres og går til næsten al slags kød.

10. Velbekomme.

Tip:

Når selleri bages i en lage af salt, bliver den helt mør og saftig, og du vil opleve en sellerismag så sødmefuld, mild og intens, som du aldrig har smagt det før.

Saltbagt selleri er så lækkert et tilbehør til næsten al slags kød og andet grønt.

Saltbagt selleri er så lækkert et tilbehør til næsten al slags kød og andet grønt.

Dette er nok til 4 peroner, og kan hvis der er noget tilbage med lethed steges dagen efter, hvilket er super lækkert.

Dette er nok til 4 peroner, og kan hvis der er noget tilbage med lethed steges dagen efter, hvilket er super lækkert.