Lagkage

Lagkage 

Dette er en super lagkage som jeg har lavet med bunde af min nye opskrift på boller. 

Der er ca 14 stk i denne lagkage, som også er en der ligger lige i den tunge ende af kh skalaen på omkring 3-4 g pr stk, men heller ikke man spiser hverdag men ved festlige event og dage.


Ingredienser bunde:


  • Bolleopskrift Se opkrift her
  • 1-2 Vaniljestænger
  • 1/2 tsk. Vaniljepulver
  • !-2 tsk. Sukrin melis


Ingredienser Hindbærmousse og gele

Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring.

:


  • 1 pose frosne hindbær ca 250 g
  • 2 tsk. Sukrin gold eller melis 
  • 3 dl. Fløde 36% eller den frække på 50% fra Arla Unika
  • 1 dl. Vand
  • 1 spsk. Agar agar Kan udskiftes med 2-3 blade husblas hvilket giver færre kulhydrater. Reklamelink


Ingredienser Kakao mousse:


  • 10 g svare til ca 2 tsk.Valrhona kakao pulver 
  • 3 dl. Fløde 36% eller 50% 

       Se tip i fremgangsmåden


Fremgangmåde Bunde:


  1. Gør som der står i opskriften, men kom vaniljestængernes og vaniljepulver , samt sukrin i med de våde ingredienser.
  2. Bland nu alle de tørre ingredienser i våde ingredienser og så kun lige pisk det sammen så det er flydene og hæld det så i din springform, jeg brugte en på 24 cm i diameter og lad dejen sætte sig i den i ca 10 min.
  3. Bages så ved 180 grader i ca 20 -25 min 
  4. Når den er bagt og kølet så kan du skære dine bunde og der er 3 bunde.


Fremgangsmåde Hindbær mousse og gele:


  1. Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring.

  2.  Skru op for varmen, når hindbærene er begyndt at tø op. Når de er tilpas smattede, skal de presses igennem en si, så kernerne bliver siet fra. 

  3. Pulpen som du har siet fra kan bruges som en marmelade lign. som kan smøres på dine bunde.
  4. Put derefter hindbærmassen tilbage i gryden og tilsæt så vand, sødestof og agar agar. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt. og i mens beklæder du din springform med folie i bunden.

  5. Så hælder du lidt af saften op i formen, så du har en passende mængde. Afhænger af hvor tyk din gele skal være. formen i køleskabet og den stiver i løbet af 5 min.

  6. Pisk nu fløden så stift som den kan blive.
  7. Bland derefter den lune hindbærmasse sammen med flødeskummet og sæt på køl.


Fremgangamåde Kakao mousse:


  1. Kom din kakaopulver i din fløde
  2. Pisk det nu så stift som det kan blive
  3. Sæt på køl, til du klar til at samle lagkagen


Jeg er så ikke den store fan af kakao smagen så vi i stedet for bruge rigtig chokolade fra Lowcarblife.dk og deres hvide er med kun 2.9 g kh pr 100 . Kan købes her





Fremgangsmåde med Chokolade:


  1. kom fløden i en gryde og lun den 
  2. Knæk din chokolade i mindre stykker og smelt i den lune fløde, når den er smeltet så sæt den på køl.
  3. Når fløden er helt kold så pisker den så stift som den kan blive, og gem til du samler kagen.


Samling af lagkagen:


  1. Lig bunden på dit fad, og smør nu med hindbær pulpen i et tyndt lag. Du kan evt. smøre den med lidt kaffe i stedet for.
  2. Kom nu mousserne i nogle spøjteposer.
  3. Spøjt nu den mousse du vil ha i bunden. Kom så næste lag på og så gentag spøjteriet.
  4. Læg toppen på, og hent nu din gele, og lige så forsigtig læg på toppen.
  5. Så kan du pynten den efter smag og behag, evt spøjte de 2 mousse på med lidt frugt.
  6. Så er den færdig så velbekomme.


TIP: den bliver bedre dagen efter da bundene så har suget lidt væske og er lidt smattede som almindelige bunde bliver.


Makrofordeling med agar agar og kakaopulver

    Hele lagkagen                      Pr stk. v 14 stk.


Kulhydrater 49.8 g.                           3.55 g. 

Kalorier      3601 g.                           257  g.

Fedt            432 g.                           30.8 g.

Protein        118 g.                           8.44 g.


Makrofordeling med husblas og kakaopulver

kulhydrater 41. g.                           2.97 g.

Kalorier     3588 g.                           256 g.

Fedt           433 g.                             31 g.

Protein      63.6 g.                          4.54 g.                     


Makrofordeling med agar agar og chokolade

kulhydrater 51.8 g.                         3.7 g.

Kalorier      4041 g.                         288 g.

Fedt            449 g.                           32 g.   

Protein.        93 g.                          6.6 g. 


Makrofordeling med Husblas og chokolade

kulhydrater 43.9 g.                        3.1 g.

Kalorier     4027 g.                        287 g.

Fedt           449 g.                          32 g.

Protein      94.7 g.                       6.97 g.